MCQs on Infertility

 Infertility can be challenging for identification and determination. It can also include deficiency in the hormonal level in both women and men, and also issues with ovulating in women. The major symptom of infertility is the incapabilities to hold a pregnancy. However, depending on the cause, it can be treated accordingly.

1. This is a major reason for infertility in women

(a) Anovulation

(b) Weight

(c) Age

(d) All of these

Answer: (d)

2. Boosting the intake of _________ can help women trying to conceive

(a) Potassium

(b) Folic acid

(c) Lycopene

(d) Nickel

Answer: (b)

3. Nerve supply of ovary is through

(a) Sacral fibers

(b) Pudendal nerve

(c) Branches of renal and aortic plexus

(d) none of the above

Answer: (c)

4. Menstrual phase bleeding is due to

(a) necrosin

(b) fibrinolysis

(c) menotoxin

(d) vasoconstriction and ischaemia

Answer: (d)

5. Fertility in women is impaired by

(a) Hernia

(b) High blood pressure

(c) Obesity

(d) Gallstones

Answer: (c)

6. Infertility is when a couple fails to conceive after

(a) 4 years of unprotected sex

(b) 3years of unprotected sex

(c) 2 years of unprotected sex

(d) 1 year of unprotected sex

Answer: (d)

7. Procedures used to treat infertility are

(a) ICSI – Intracytoplasmic Sperm Injection

(b) IVF – In Vitro Fertilization

(c) IUI – Intrauterine insemination

(d) All of these

Answer: (d)

8. Right ovarian artery arises from

(a) Uterine artery

(b) Aorta

(c) Renal artery

(d) Common iliac artery

Answer: (b)

9. This condition impairs infertility

(a) PCOD

(b) Fibroids

(c) Endometriosis

(d) All of these

Answer: (d)

10. In women, this sexually transmitted disease can result in infertility

(a) Human papillomavirus (HPV)

(b) Pelvic inflammatory disease

(c) Genital herpes

(d) None of the above

Answer: (b)

Comments

Popular posts from this blog

Chloroplasts Questions With Answers

Parts Of Plants MCQs for NEET

Earthworm Digestive System Questions With Answers